Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blog 'De blauwe vlinder'

Op deze pagina, zal ik gedurende het jaar kleine blogs of gedichten plaatsen.

Het hoofd

07 september 2022

Het afgelopen half jaar was een rollercoaster. Na het verlies van mijn zusje Christa, werd me heel erg duidelijk dat ikzelf vast zat in bepaalde patronen. Mijn hoofd stond vooral aan (nu nog wel hoor ;) ). 


Wacht niet met genieten tot later...


Wacht niet met genieten tot later, want als later eerder komt ben je te laat.


En precies zo is het... Met het hoofd kunnen we deze zin helemaal begrijpen, maar voelen we hem ook? We gaan waarschijnlijk dingen bedenken op welke manieren we zouden kunnen genieten. 

Bedenken ja.

Want dat is waar de meeste van ons heel erg goed in zijn. Leven in het hoofd, alles proberen te rationaliseren. De vraag is, vinden we daar, daarboven in ons hoofd de antwoorden? Hele mooie antwoorden waarschijnlijk, maar als we dan terug gaan naar het voelen, hoe voelen we ons dan daarbij? Is dat geweldig bedachte antwoord ook het antwoord dat ons laat genieten in ons gevoel?


Velen zijn de verbinding met het hart kwijt, eveneens de verbinding met de aarde.

Als ik een schematische tekening zou maken van deze personen, dan zie ik een tenger lijfje met een MEGA hoofd. Een rechtopstaande liniaal met daarop als hoofd een sinaasappel. En ja inderdaad.... Dat is topzwaar, dat valt om. Het mist de body, de verbinding met de aarde om te kunnen blijven staan.


Vanuit het contact met de aarde, vinden we waarschijnlijk ook de verbinding daarin naar het hoofd. En wat fijn is, het komt door hele vele mooie gebieden, waaronder ook ons hart. Het laat ons komen bij ons gevoel.


Loop maar eens op blote voeten op het strand, in een zandbak, of gewoon zo over de weg. En wees je maar eens bewust wat je waarneemt. Je tenen voelen en ervaren van alles, de bal van je voet eveneens, je middenvoet, je hak en zelfs de bovenkant van je voet ervaart van alles. Ga deze delen van je voet maar eens één voor een af. Wat voel je? Is het zacht of hard? Warm of koud? Fijn of grof? Ga zo maar eens door.

Merk je al dat je gedachten steeds meer naar de achtergrond verdwijnen door zo bewust bezig te zijn met je voeten, met het aarde contact?


Voel nu maar eens in op de volgende vragen:


Waarvan geniet jij?

Wanneer geniet jij?

Wordt jij nog blij van wat je nu doet?


Liefs

-x-

Strijd

27 mei 2021

Strijden omtrent het nemen van wel of geen vaccinatie. Veel mensen vinden er wat van. Er zijn terecht partijen die strijden voor het verplicht vaccineren. Net als er partijen zijn die heel terecht strijden voor het niet vaccineren. Het al dan niet vaststellen van een plicht met betrekking tot het vaccineren. Al deze visies zijn even belangrijk.


Hoe komt het dan, dat iedereen elkaar wil overtuigen van hetgeen zij ervan vinden. De strijders vóór het vaccineren, willen de strijders tegen overtuigen van wat het beste is. En omgekeerd. Beiden partijen strijden, dat staat vast.

Waarom laten we de keuze niet bij de individuele persoon? Waarom maken we een strijd van het maken van één keuze? Een keuze die ieder voor zichzelf mag maken!


Ik was faliekant tegen vaccineren. (ongeacht welke vaccinatie) De vreemde stoffen, de niet lichaamseigen stoffen die je lichaam inkomen.. Een gezond lijf, daar moet niets ingestopt worden toch? De andere kant: Tja, je zal het maar krijgen, jij zal maar diegene zijn, die daar straks op een ic-bed ligt wanneer je je niet hebt laten enten. Zeggen we dan, eigen schuld, dikke…. Had je maar andere keuzes moeten maken? De andere vraag, waarom wordt er dan niet meer aan preventie gedaan? Tja, is dat niet aan jezelf? Jij mag doen voor jou wat goed is! Je mag en je kunt wellicht zelf uitzoeken wat je weten wil. Gebaseerd op dat gegeven kan en mag jij je eigen keuze maken.


Ieder mens is vrij om te kiezen wat hij of zij wil, het één is echt niet beter dan het ander. Belangrijk is, dat je als persoon je eigen keuze durft te maken. Naar eigen onderzoek, door de voor en nadelen tegen elkaar af te wegen. Zonder dat je je iets aantrekt van de ander. De visie van een ander, zeker belangrijk! Maar jij, ja jij lieve jij, je mag je eigen keuzes maken. En ongeacht de keuze die je maakt, ongeacht het oordeel van de ander, is het gene wat je doet, precies het goede voor jou. Je had op dat moment geen betere keuze kunnen maken, dan te kiezen voor jou, te kiezen voor jezelf!


Hoe komt het dat er gesproken wordt dat mensen meer of juist minder spiritueel zijn door het maken van juist díé keuze? Hoe komt het dat een ander kan zeggen dat juist jij wel of niet goed bezig bent? Jij leeft naar wat op dat moment binnen jouw mogelijkheden is om zo te leven, natuurlijk zijn er dingen die je anders zou willen doen. En zelfs dat is precies goed zoals het is!


Lieve mensen, laat elkaar vrij. Laat elkaar vrij in de keuzes die gemaakt worden. Iedereen is helemaal prima zoals hij is op dit moment.


De keuze die ik maak? Tja, dat blijft mijn keuze, daarover wil ik best met je in gesprek. Ik kan je mijn visie geven, dat zal ik doen vanuit de voor- en tegens. Jij, je mag je eigen keuze maken, je mag mij je visie geven. Ik zal naar je luisteren.


Het beste dat je kunt doen, is kiezen voor jezelf! Vertrouw erop, dat jij de goede keuze maakt!


Liefs

-x-

De wind

21 mei 2021

Een heerlijk stormachtige dag vandaag. Als je je hoofd vrij wilt maken van zorgen, is de dag van vandaag daarvoor een fijne dag.

Het waait, de boomtoppen zwaaien op en neer. De net ontloken blaadjes aan de rode beukenhaag laten een mooi wervelend golfpatroon zien. Net als de windvlagen die voorbij razen. Een heerlijk vrij geluid veroorzakend in de bomen om het huis.

Weet dat de zaden van een bloem als de paardenbloem door de wind meegedragen worden, net als al de zorgen in je hoofd. Zo licht en zo vrij als de zaden waaien, zo licht en zo vrij zal jij je voelen na een wandeling door deze heerlijke wind.